fbpx

Windows 10 problemer

Windows 10 problemer – hva kan jeg gjøre?

Windows 10 er nyeste versjonen av operativsystem fra Microsoft. Selv om teknologien har kommet langt, oppstår fortsatt problemer. Om du har problemer med Windows 10 kan vi alltids hjelpe!

Vi gir her noen raske tips til vanlige problemer med Windows 10 som du ofte kan løse selv.

Ønsker du hjelp til å løse dine Windows 10 problemer selv? Da har vi samlet noen tips under her, og hvis det ikke hjelper kan du levere den til oss for reparasjon! Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Vi har også en rekke videoer hvor vi går igjennom forskjellige IT-relaterte temaer på vår Youtube-kanal.


Slik fikser du Windows 10 problemer

– Starte ting på nytt

Det første du alltids bør prøve når ting ikke funker som det skal, er en omstart. Da skrur du rett og slett PC-en av og på igjen. Programmer som oppfører seg rart, kan også ofte fungere normalt igjen etter at programmet er lukket og åpnet på nytt.

– Reinstallasjon

I samme kategori som løsninger som over, kan en reinstallasjon hjelpe på problemer. Da fjerner du programmet og installerer det på nytt. Windows kan også for eksempel reinstalleres hvis ingen andre løsninger hjelper på problemet ditt.

Trykk på Start-menyen, og skriv «Legg til eller fjern programmer». Her får du en liste over programmer som er installert. Derifra kan du lett avinstallere valgte programmer.

– Rydding og frigjøring av plass

Liten plass på PC-en kan også  føre til problemer. Både ting som ikke fungerer som det skal, men også treg PC. Vi har tidligere skrevet en artikkel med 4 tips til å frigjøre plass på harddisken din her.

– Windows Feilsøking – retter Windows 10 problemer

Hvis bluetooth, enheter, nettverk eller lyden ikke fungerer som den skal, kan du teste Windows Feilsøking. Åpne Start-menyen og skriv inn «Feilsøkingsinnstillinger». Da får du opp en meny som har en rekke forskjellige alternativer. Rull deg frem til relevant del som trener å feilsøkes. Er det ikke noe lyd, velger du «Avspilling av lyd». Det vil da starte en prosess hvor Windows leter etter feil den finner og som Windows kan fikse.

windows 10 problemer

– Wifi / nettet detter ut hele tiden

Vi har tidligere skrevet en egen artikkel om dette temaet du finner ved å klikke her. Ofte så er problemet en dårlig router eller dårlig plassering. En løsning vil oftest være å bytte ut den trådløse routeren med en bedre en. Både fordi den vil være mer stabil enn den gamle, men også fordi den muligens kan ha bedre rekkevidde. Om du ikke ønsker å oppgradere, kan du eventuelt prøve å plassere en ett annet sted i huset, eller justere antennene. Du kan også lese mer om denne problemstillingen her.

Ønsker du ikke å fikse PC-en selv, eller er nervøs for å gjøre noe feil? Da kan du levere den til oss for reparasjon! Ta kontakt for en uforpliktende prat.
Hvordan kan du være proaktiv mot Windows 10 problemer?

– Sørg for å installere oppdateringer

Microsoft levere regelmessig oppdateringer til Windows 10. Sørg derfor for at nye oppdateringer installeres regelmessig når de kommer. Dette hjelper også på sikkerheten da de tetter sikkerhetshull, men løser også feil og bugs. Trykk på Start-meny ikonet, og søk etter «Oppdateringer» – da kommer ett alternativ opp som heter «Se etter oppdateringer». Klikk på den, og velg «Se etter oppdateringer». Da finner den eventuelle oppdateringer og du kan installere de.

windows 10 problemer

Alle programmene du har installert kan trenges å oppdateres innimellom også. Måten dette gjøres varierer mellom hvert program. Noen lar deg se og installere oppdateringer igjennom innstillingene i programmet. Andre programmer krever at du laster ned ny versjon fra nettsiden. Søk gjerne etter navnet på programmet + oppdatering (update på engelsk gir muligens flere resultater) på Google så finner du korrekt fremgangsmåte.

– Unngå virus

Virus kan fort gjøre stor skade på PC-en din. Det er derfor viktig å ta forhåndsregler. Vi har tidligere skrevet artikkel om virus her.

windows 10 problemer

Windows 10 kommer med en innebygget antivirus-beskyttelse. Den finner du ved å trykke på Start-menyen og skriver “Windows Sikkerhet». Der kan du se status på virusbeskyttelsen. Trykker du på «Administrer innstillinger», er det viktig å sjekke at alle de knappene er satt til høyre / på.

windows 10 problemer

– Andre sikkerhetsrelaterte temaer

Det er mange andre ting man kan gjøre for å være proaktiv mot problemer, og ivareta sikkerheten din. Du kan lese mer i vår artikkel om IT-sikkerhet som du finner her.

Ønsker du ikke å fikse PC-en selv, eller er nervøs for å gjøre noe feil? Da kan du levere den til oss for reparasjon! Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Takk for at du tok kontakt!

Meldingen din har blitt sendt til PC Vennen og vi tar kontakt Så fort som mulig.

Lukk