fbpx

Hva koster en PC

Så hvordan finner man best bærbar PC for pengene? Dette er ett spørsmål vi ofte får, men det har mange svar. Om det er en jobb laptop eller en privat PC vil skille en del i hvilken maskin du velger. Man bruker de forskjellig, til forskjellige ting, og da må man først se på behovet. Trenger du tips? Ta kontakt.

Vil du se mer, sjekk ut Haralds videoblogg her.

Behov og bruksområder

Hvor mye du burde betale for en ny PC avhenger av behov. Bruker du maskinen mye til kontorprogrammer som Word og Excel, stilles det mindre krav til kraft enn om du bedriver medieproduksjon. Og jobber du mye på farten, kan det være greit å vurdere en lett og hendig maskin. Men da er det ekstra viktig å tenke på batteritiden.

Holder du presentasjoner, trenger PC-en din å ha riktige tilkoblingsmuligheter. Og kobler du den opp mot TV-en for å se film må den være tilpasset TV-en. En 4K-TV gjør seg fortjent med PC som takler 4K. Brukes maskinen mye til nettsurfing eller filmtitting i sofaen kan det være greit å vurdere en såkalt 2-1 PC. Da kan du vri bort tastaturet sånn at du sitter igjen med ett nettbrett.

Hva slags enheter du ønsker å koble til maskinen krever også at du tenker igjennom hvilke tilkoblingsmuligheter som finnes på maskinen. Og spiller du på PC-en, må du sørge for at du har ett grafikkort som holder tritt med dagens høyoppløste spill.

Privat eller jobb

Det er en markant forskjell om man skal kjøpe en ny PC til privatbruk eller til jobb. Uten å ta høyde for spesifikke behov, så mener vi at man ikke burde se på de rimeligste maskinene for jobb. For kvalitet koster gjerne litt mer, og det vil være verdt det i det lengre løp. Husk på at en jobb-maskin fort skal brukes 8 timer om dagen i mange år, mens en privat PC brukes markant mindre. Bruker du samme maskinen til jobb og privat er det enda viktigere å legge penger i kvalitet. Rimelige maskiner har gjerne billige plast-deksler med rimelige skjermer. Med mye bruk vil du ha noe som tåler denne påkjenningen over tid. Samtidig er det en investering for øynene dine at det er en god skjerm du bruker tiden foran.

En rimelig maskin til noen tusenlapper vil holde for enkel nettsurfing og litt Office-programmer hvis det er det du trenger i jobben. Men det er nok ingen maskin du kan regne med å ha i lengre tid, og spesielt ikke hvis den skal brukes mye i jobbsammenheng. Invester derfor når du først kjøper PC. Og invester litt ekstra når du kjøper jobb-PC.

Miljøhensyn

Fra ett miljøperspektiv er det også en fordel å investere i PC-en din, ettersom en god maskin holder i mange år uten å trenge utskifting. Og hyppig utskiftning av PC-er og elektrisk utstyr er ikke spesielt bra for miljøet.

Best bærbar PC for pengene får du derfor ved en maskin som gir deg alle mulighetene du trenger idag og i morgen. Samtidig som den sparer lommeboka di for repeterende kjøp.

Trenger du hjelp med valg av PC, ta kontakt så hjelper vi deg.

Takk for at du tok kontakt!

Meldingen din har blitt sendt til PC Vennen og vi tar kontakt Så fort som mulig.

Lukk