fbpx

Når bør du bytte en treg PC

Det er ikke alltid lett å vite når du trenger å bytte PC, og når du bare trenger en opprenskning. Hvis du har en treg PC kan det være fordi PC-en er full av merkverdige programmer og filer. Det kan også være at maskinen rett og slett ikke lenger henger med i ett stadig kappløp hvor programmer krever mer og mer kraft. Noen ganger kan det også hjelpe å oppgradere en enkelt komponent. Trenger du hjelp med å vurdere om du trenger å bytte PC, ta kontakt.

Vil du se mer, sjekk ut Haralds videoblogg her.

Opprenskning av treg PC

Hvis du har en treg PC, kan du først prøve å renske gamle filer, fjerne ubrukte programmer og rydde i «registeret». Med mindre du opplever en stor forbedring så er det nok ikke der problemet ligger. Hvis du har under 8GB RAM på PC-en burde du forsøke å oppgradere minnet. De fleste maskiner lar deg oppgradere RAM i ettertid, slik at du får mer kraft. Hvordan dette gjøres varierer fra produsent til produsent, ta gjerne kontakt så kan vi hjelpe deg med dette. Har du en stasjonær maskin kan man også oppgradere andre komponenter som PCprosessoren.

Oppgradering av treg PC

Om ikke noe av dette hjelper eller oppgradering er umulig, så er det nok på tide å bytte PC-en. Det samme gjelder hvis PC-en begynner å bli så gammel at den ikke er kompatibel med dagens mest brukte teknologier som USB 3.0, HDMI, 64-bit eller SSD.

Dårlig batteritid er også en indikator på at det er på tide å bytte PC. Ett batteri kan alltids skiftes ut, men levesyklusen på ett batteri erfaringsmessig indikerer at det uansett kanskje er på tide å bytte ut hele maskinen.

Endret bruksmønster, kvalitet og programmer som krever mer og mer

Etter hvert som tiden går endrer man også bruksmønster. Kanskje du har byttet til tyngre programmer, eller har begynt med bilde/video-behandling. Dette krever store ressurser av maskinen, og trenger en PC som henger med. Kanskje du surfer med flere vinduer åpne enn tidligere og flere programmer oppe. Nå til dags er det ikke uvanlig å ha en rekke programmer kjørende i bakgrunnen, noe som legger beslag på ressurser. Samtidig krever programmer i dag mer og mer, og den utviklingen fortsetter. Om du da opplever treg PC er det på tide å bytte PC.

Ved bytte av PC vil du være forberedt på fremtidens krav til programmer og utvikling.

Også kvaliteten på PC-en din avgjør hvor ofte du må bytte PC-en din. Dyrere maskiner har gjerne høyere kvalitet, som da gjør at maskinen varer lenger. Billige maskiner med dårlig byggekvalitet gjør at du må bytte maskin oftere. Så om du ikke investerer i maskinen din, m du regne med å bytte oftere. Så sammen med ytelsen avgjør disse to faktorene hvor ofte du må bytte PC.

Bedre for øynene dine

Om du begynner å oppleve at bildet er litt blast og tåkete bør du også vurdere å bytte PC. Det er ingenting med tiden som gjør at bildet nødvendigvis blir dårligere, men når du omgås andre skjermer dagen lang vil du etter hvert merke din egen som lite skarp hvis den ikke er up to date. Dette fordi dagens teknologi åpner for mye høyere oppløsninger og tetthet av pikslene som utgjør ett bilde på en skjerm. En mobiltelefon i dag kan produsere sylskarpe bilder. Og titer du mye på mobilen og så på en mindre skarp skjerm vil du merke forskjell. For øynene vil det også være fordelaktig med en høyoppløst skjerm.

Trenger du hjelp til å bytte PC? Ta kontakt.

Takk for at du tok kontakt!

Meldingen din har blitt sendt til PC Vennen og vi tar kontakt Så fort som mulig.

Lukk