fbpx

Hvorfor bytte PC

/ Artikler /

I ny og ne må man bytte bærbar eller stasjonær PC. Teknologien utvikler seg og behovene dine kanskje endrer seg. Kanskje du også har kjøpt annet nytt utstyr som kommer bedre til rette med ny PC. For eksempel en 4K-skjerm krever en del av maskinen din for å fungere optimalt. Og programmer krever stadig mer og mer av maskinen din. Trenger du hjelp til å bytte PC? Ta kontakt.

Vil du se mer, sjekk ut Haralds videoblogg her.

Så hvilke fordeler har det å bytte PC?

Som en god start vil du få mer kraft og funksjonalitet. Du vil oppleve en merkbar forskjell på at programmer fungerer raskere. Samtidig vil en ny maskin ofte være kapabel til å håndtere flere ting på samme gang uten at noe henger seg. Dette har sammenheng med at PC-er i dag gjerne har 8GB RAM som standard, mot 4GB for bare noen år siden. Samtidig har markedet for PC-prosessorer de siste årene vært preget av sterk konkurranse, så det har vært en kraftig forbedring av prosessorer. Dette inkluderer også integrerte grafikkbrikker, som gir god grafikk uten dedikerte skjermkort.

Harddisker i nye maskiner i dag kommer utelukkende som SSD-disker, som er mye raskere enn tidligere harddisker med roterende skiver. Fordelen med disse er hastighet og stabilitet. De er også mer driftssikre, noe som er viktig i bærbare. Når man flytter PC-en rundt kan harddisker med løse deler fort bli ødelagt, dette unngår du med SSD-disk.

I dag er også såkalte 2-1 bærbare blitt meget populære, som gjør at du enten kan vri tastaturet bak PC-en eller ta det helt av. Dette gjør at PC-en kan brukes som en tablet eller nettbrett. Dette er fint for å se film eller sofa-surfing. Ved å bytte til en slik vil du i tillegg til fart og spenning kunne få en helt ny måte å bruke PC-en din på.

Bytte PC for fremtiden

Ved bytte av PC i dag har du også muligheten til å revurdere valgene du gjorde sist du kjøpte en PC. Spesielt valget mellom bærbar eller stasjonær PC. Dagens bærbare er kapable i de fleste tilfeller til å løse de samme oppgavene som kraftigere stasjonære tidligere gjorde. Samtidig er det lettere enn noen gang å koble til en ekstern skjerm, mus og tastatur og bruke den bærbare som du har brukt din stasjonære tidligere. Spesielt om du bruker PC-en mye på kontor, er det befriende å kunne koble den fra og ta den med hvis du skulle ha behov for det.

USB C og 4K er to fremtidsutrykk som blir mer og mer vanlig. Har du gått til innkjøp av en 4K-TV eller 4K-skjerm er det en fordel om du kan dra full nytte av den med en PC som også takler 4K. Det å vise film i 4K krever mye kraft av PC-en din. USB C er også en oppdatert versjon av USB-standarden som tillater overføring av større mengder data, bilde, lyd og strøm enn noen gang. Det åpner for at du kan lade PC-en din med samme kabel som du kobler til en ekstern skjerm. Etter hvert som dette blir mer utbredt vil det erstatte eksisterende firkantede USB-porter, så greit å være tidlig ute.

Programmer legger stadig mer og mer beslag på ressursene i PC-en din. Så ved å bytte PC til en fremtidsrettet maskin kan du takle nye programmer i lang tid fremover.

Trenger du hjelp til å bytte PC? Ta kontakt.

Takk for at du tok kontakt!

Meldingen din har blitt sendt til PC Vennen og vi tar kontakt Så fort som mulig.

Lukk