fbpx

Bedriftstips – Skytjenester, hvordan kan min bedrift bruke dette?

Pass på at skytjenester ikke bare blir tåkeprat. Snakk med oss!

Lurer du på hva skytjenester betyr for deg og din bedrift, kan du lese mer om dette under. Vi har også en videoblogg hvor vi snakker om dette temaet.

Om du allerede benytter deg av Outlook, Gmail eller Facebook har du ett visst forhold til skytjenester. Når du bruker disse tjenestene så presenterer de deg innhold som ligger lagret på deres servere. De snakker altså med «skyen» deres, som gir tilgang til innholdet fra hvor som helst. I motsetning til for eksempel filer som du kun har lagret lokalt på PC-en din, som kun er tilgjengelig når du sitter foran maskinen.

I dagens tidsalder finnes det en rekke muligheter for å bruke skytjenester til å effektivisere arbeidshverdagen. For mange bedrifter vil det kunne gi både økonomiske besparelser og ett konkurransefortrinn om dette gjøres riktig. Selv som liten bedrift, må du ta stilling til hvilken programvare bedriften benytter. Vi kan hjelpe med tips til hvordan du skal legge opp IT-hverdagen din med skytjenester.

 

Skytjenester for arbeid i skyen

Ulike bransjer trenger ulike programmer. De fleste vil uansett ha behov for en kontorpakke, med programmer for tekstbehandling og regneark. Det kraftigste og mest brukte er uten tvil Microsoft Office365 (PC og Mac). Alternativer er Apples iWork (Mac) og OpenOffice (PC og Mac). Den store fordelen Office365 har, er at Microsoft har jobbet mye med integrasjonen av deres andre programmer som Skype, Outlook og OneDrive. Dette gjør at man sparer mye tid i arbeidet. Skriv, rediger, send dokumenter og filer med få trykk. Med OneDrive kan kollegaer dele mapper med filer, som gjør at alle har tilgang til nyeste versjon hele tiden. Endringene blir umiddelbart tilgjengelig for alle. Outlook-kalenderen snakker med Skype, som gjør at du lett kan se om kollegaen du trenger å snakke med sitter i ett møte eller er hos kunde, eller om han/hun er ledig for en samtale. Effektivt samarbeid er nøkkelordet her!

Samtidig er alle programmene tilgjengelig på både PC og mobil, som gjør at du også kan arbeide mens du er på farten. Office365 lar også flere arbeide i de samme dokumentene. Denne artikkelen er for eksempel skrevet i Word, av 2 ansatte i ulike rom som samtidig kommer med kommentarer og tips direkte i Word mens begge skriver hver sin del. Samtidig kan vi korrekturlese hverandre. Artikkelen ble startet på toget på vei til kontoret via mobilen, lagret mot OneDrive og så fullført på jobb-PC-en. Og nettopp denne tilgjengeligheten er viktig for en bedrift. Det å kunne ha tilgang til alle relevante dokumenter uansett hvor du er. Dermed glemmer du aldri noen nødvendige dokumenter når du er ute hos kunde eller skal i møte. Og du kan alltids jobbe ferdig på veien dit hvis du hadde glemt å lage den presentasjonen du skal ha.

 

System, miljø og utstyr

Hvordan du jobber vil også avhenge av hva slags miljø, systemer og utstyr du går til innkjøp av. Apple har sitt OSX for Mac og iOS for mobil, mens Microsoft har Windows for PC-er. De har nå lagt ned sin Windows mobile-satsning, men har velfungerende programmer for både Android og iPhone. Om du jobber i ett OSX eller Windows vil ha noe å si for hvilke programmer du kan kjøre. Microsoft Office365, Outlook og Skype finnes for begge systemene, men det finnes en rekke bransjespesifikke programmer som kun finnes til den ene plattformen. Det er derfor viktig å først finne ut om din bransje benytter noen slike spesifikke programmer. I dag finnes de aller fleste programmer for begge plattformer, men alltid smart å sjekke først.

Samtidig er begge miljøene veldig forskjellig når det kommer til praktisk bruk, så vurder også hvilket miljø du trives mest i.

 

Jobbe på farten med skytjenester

Skal du jobbe på farten med mobil, er det også viktig å se på hvilke mobiler dine ansatte skal bruke. Når det kommer til tilgjengeligheten av applikasjoner på de ulike plattformene er den større enn på PC og Mac. Her vil du i mye større grad finne systemspesifikke applikasjoner. Gjør derfor forarbeid her for å sjekke at din bedrift får gode skytjenester. iPhone og OSX/Mac jobber meget godt sammen når det kommer til sms, telefon og Facetime og backup, mens Windows og Android ikke direkte snakker sammen uten tredjepartsapplikasjoner. Av erfaring derimot, er denne sømløsheten ingen avgjørende faktor, da det i større grad er applikasjonene du bruker er avgjørende for effektiviteten. Kjører du for eksempel Outlook, Office365 og Skype på både mobil og PC/Mac, vil det ikke spille så stor rolle om det er iPhone eller Android.

Det å jobbe med skytjenester åpner også for at man lettere kan jobbe fleksibelt i forhold til tid. Det åpner for også hjemmekontor når det plutselig er planleggingsdag i barnehagen. Og hvis du vil ta deg litt ekstra ferie, men være tilgjengelig hvis det dukker opp krisesituasjoner på jobb, er du alltid beredt om du jobber i skyen.

Og det er nettopp ved å jobbe utenfor kontoret du ser verdien av å jobbe i skyen. Og når sola titter frem på sommeren, høres det vel fristende ut å ta med laptopen og jobbe utendørs?

 

Om du synes dette høres ut som noe for din bedrift, eller du trenger råd og veiledning på temaet, nøl ikke med å ta kontakt!

Takk for at du tok kontakt!

Meldingen din har blitt sendt til PC Vennen og vi tar kontakt Så fort som mulig.

Lukk